XATONADA POPULAR, BASES i CALENDARI
CANVI DE DATA !!!
Per raons tècniques hem canviat la data del CURS DE XATONAIRES INFANTILS
LA DATA, L’HORARI I EL LLOC SÓN ELS SEGÜENTS:
INSCRIPCIÓ OBERTA
AQUESTS SÓN ELS NOSTRES COL.LABORADORS. GRÀCIES AMICS.
AJUNTAMENT D’ALBINYANA
UNIVERSITAT DEL XATÓ DE CATALUNYA
COOPERATIVA AGRÍCOLA I CAIXA RURAL D’ALBINYANA
CEIP JOAN PERUCHO
RESTAURANT CAN PAU BENET
RESTAURANT EL PORTAL
RESTAURANT FONT DE LA PARELLADA
RESTAURANT LA PAPIOLA
RESTAURANT LAS COPAS
RESTAURANT MATIAS, EL VENDRELL
FINQUES KE-VAL
BASES:
1. Poden participar totes les persones majors d’edad i els majors de 16 anys i menors de 18 amb permís dels pares o representants legals.
2. Els participants hauran de portar tots els ingredients i els estris per elaborar el XATÓ i fer le presentació del plat que creguin convenient.
3. La salsa s’haurà de fer amb morter i entre les 9 i les 11 hores del matí del diumenge 10 de febrer de 2008 a l’esplanada de la Cooperativa Agrícola d’Albinyana.
4. El nombre de racions a preparar és de quatre, que degustarà el jurat.
5. Els participants tindran a disposició seva un foc per escalivar els ingredients i per fer-se l’esmorzar des de les 8 del matí.
6. L’organització facilitarà la cassola on els concursants presentaran el XATÓ, un sobre, un full on posar les seves dades i un número d’inscripció. S’haurà d’entregar la cassola amb el sobre tancat que contindrà les dades personals i el número d’inscripció.
7. Hi haurà un primer premi de 150 € i un segon premi de 80 €. A partir del tercer classificat i fins el setè, els finalistes premiats podran gaudir d’un apat complet de XATÓ per a dues persones, gentilesa dels restaurants d’Albinyana que col.laboren en la XATONADA. Hi haurà diplomes per a tots els participants al Concurs de Mestres Xatonaires i l’Exihibició de Xatonaires Infantils.
8. Les decisions del jurat seran inapel.lables.
9. Els assistentsi participants als qualsevol dels actes convocats donen permís explicit a l’organització i als mitjans de comunicació presents per utilitzar les imatges on surtin i les dels menors al seu càrrec, també presents, per sortir en les respectives publicacions i webs. La finalitat d’aquestes imatges serà exclusivament la d’informar i donar a conèixer la XATONADA POPULAR D’ALBINYANA.
10. Qualsevol aspecte no contemplat en les presents bases serà resol per l’organització, apilicant el seu millor criteri i les decisions preses seran inapel.lables.
11. La partciipació i assistència als actes de la XATONADA POPULAR D’ALBINYANA presuposa el coneixement de les presents bases i la seva total acceptació.
Us animem a fer la vostra pròpia recepta! Ben segur que estarà boníssima.
En tot cas, aquesta és la nostra proposta del XATÓ D’ALBINYANA.
PROPOSTA DE RECEPTA SEGONS EL G.A.G
INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
Salsa
150 g. d’ametlles
100 g. d’avellanes
4 nyores
1 pebrot de romesco
3 tomacons escalivats
½ ceba escalivada1 cabeça d’alls escalivats
1 all cru
1 llesca de pa fregit
1 bitxo (facultatiu)
Al gust de:
Sal
Oli D.O.P. Siurana
Vinagre i Vi ranci a parts iguals (cadascú pot variar la proporció al seu gust)
NOTA: Per al XATÓ infantil farem servir només vinagre.
Plat
1 escarola
100 g. de bacallà sec remullat
75 g. de tonyina seca remullada
8 filets d’anxova
Olives arbequines, al vostre gust
Barregeu la salsa amb la resta d’ingredients unes hores abans de degustar el plat i decoreu-lo amb creativitat.
El plat del xató es pot acompanyar de pisos de truites amb diferent farciment, recomanem barrejar colors i gustos ben diferents!
Deixa un comentari