Grup Albinyanenc Gastronòmic
galbinyanenc@gmail.com

XATONADA POPULAR, BASES i CALENDARI

  I XATONADA POPULAR
I CONCURS DE MESTRES XATONAIRES
I EXHIBICIÓ DE XATONAIRES INFANTILS
    
     CALENDARI
      
APRÈN A FER XATÓ 
   CANVI DE DATA !!!
Per raons tècniques hem canviat la data del CURS DE XATONAIRES INFANTILS
LA DATA, L’HORARI I EL LLOC SÓN ELS SEGÜENTS:
 DIMECRES 6 DE FEBRER A LES 17.30 AL CEIP JOAN PERUCHO.
OBERT A NENS, JOVES I ADULTS (Inscripció  oberta fins el dia 4 de febrer). 
    
DIUMENGE 10 DE FEBRER. A LES 9 DEL MATÍ A L’ESPLANADA DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA.
   I XATONADA POPULAR.
   I CONCURS DE MESTRES XATONAIRES.
   I EXHIBICIÓ DE XATONAIRES INFANTILS. 

INSCRIPCIÓ OBERTA

  

AQUESTS SÓN ELS NOSTRES COL.LABORADORS. GRÀCIES AMICS. 

AJUNTAMENT D’ALBINYANA

UNIVERSITAT DEL XATÓ DE CATALUNYA

COOPERATIVA AGRÍCOLA I CAIXA RURAL D’ALBINYANA

CEIP JOAN PERUCHO

RESTAURANT CAN PAU BENET

RESTAURANT EL PORTAL

RESTAURANT FONT DE LA PARELLADA

RESTAURANT LA PAPIOLA

RESTAURANT LAS COPAS

RESTAURANT MATIAS, EL VENDRELL

FINQUES KE-VAL

 

  BASES: 

1.    Poden participar totes les persones majors d’edad i els majors de 16 anys i menors de 18 amb permís dels pares o representants legals.

2.    Els participants hauran de portar tots els ingredients i els estris per elaborar el XATÓ i fer le presentació del plat que creguin convenient.

3.    La salsa s’haurà de fer amb morter i entre les 9 i les 11 hores del matí del diumenge 10 de febrer de 2008 a l’esplanada de la Cooperativa Agrícola d’Albinyana.

4.    El nombre de racions a preparar és de quatre, que degustarà el jurat.

5.    Els participants tindran a disposició seva un foc per escalivar els ingredients i per fer-se l’esmorzar des de les 8 del matí.

6.    L’organització facilitarà la cassola on els concursants presentaran el XATÓ, un sobre, un full on posar les seves dades i un número d’inscripció. S’haurà d’entregar la  cassola amb el sobre tancat que contindrà les dades personals i el número d’inscripció.

7.    Hi haurà un primer premi de 150 € i un segon premi de 80 €. A partir del tercer classificat  i fins el setè, els finalistes premiats podran gaudir d’un apat complet de XATÓ per a dues persones, gentilesa dels restaurants d’Albinyana que col.laboren en la XATONADA. Hi haurà diplomes per a tots els participants al Concurs de Mestres Xatonaires i l’Exihibició de Xatonaires Infantils.

8.    Les decisions del jurat seran inapel.lables.

9.   Els assistentsi participants als qualsevol dels actes convocats donen permís explicit a l’organització i als mitjans de comunicació presents per utilitzar les imatges on surtin i les dels menors al seu càrrec, també presents, per sortir en les respectives publicacions i webs. La finalitat d’aquestes imatges serà exclusivament la d’informar i donar a conèixer la XATONADA POPULAR D’ALBINYANA.

10. Qualsevol aspecte no contemplat en les presents bases serà resol per l’organització, apilicant el seu millor criteri i les decisions preses seran inapel.lables.

11. La partciipació i assistència als actes de la XATONADA POPULAR D’ALBINYANA presuposa el coneixement de les presents bases i la seva total acceptació.

Us animem a fer la vostra pròpia recepta! Ben segur que estarà boníssima.

En tot cas, aquesta és la nostra proposta del XATÓ D’ALBINYANA.

  

PROPOSTA DE RECEPTA SEGONS EL G.A.G

  

INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES

 Salsa 

150 g. d’ametlles

100 g. d’avellanes

4 nyores

1 pebrot de romesco

3 tomacons escalivats

½ ceba escalivada1 cabeça d’alls escalivats

1 all cru

1 llesca de pa fregit

1 bitxo (facultatiu) 

Al gust de: 

Sal

Oli D.O.P. Siurana

Vinagre i Vi ranci a parts iguals (cadascú pot variar la proporció al seu gust)

 NOTA: Per al XATÓ infantil farem servir només vinagre. 

Plat 

1 escarola

100 g. de bacallà sec remullat

75 g. de tonyina seca remullada

8 filets d’anxova

Olives arbequines, al vostre gust  

Barregeu la salsa amb la resta d’ingredients unes hores abans de degustar el plat i decoreu-lo amb creativitat. 

El plat del xató es pot acompanyar de pisos de truites amb diferent farciment, recomanem barrejar colors i gustos ben diferents!  

Sense comentaris to “XATONADA POPULAR, BASES i CALENDARI”

Deixa un comentari