Grup Albinyanenc Gastronòmic
galbinyanenc@gmail.com

II XATONADA POPULAR D’ALBINYANA

El diumenge 8 de febrer celebrarem la II Xatonada Popular d’Albinyana, amb un concurs per mestres xatonaires i un d’iniciació.

També hi haurà l’exhibició de xatonaires infantils i la degustació de xató.

Aquí hi trobareu la informació completa:

 

BASES i CALENDARI

 

II XATONADA POPULAR

II CONCURS DE MESTRES XATONAIRES

II EXHIBICIÓ DE XATONAIRES INFANTILS

   

      CALENDARI

     

II CURS APRÈN A FER XATÓ!

 

LA DATA, L’HORARI I EL LLOC SÓN ELS SEGÜENTS:

DIMECRES 4 DE FEBRER A LES 17.30 AL CEIP JOAN PERUCHO.

OBERT A NENS, JOVES I ADULTS (Inscripció  oberta fins el dia 2 de febrer).

    

 

II XATONADA POPULAR

 

DIUMENGE 8 DE FEBRER 2009. A LES 9 DEL MATÍ A L’ESPLANADA DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA.

   II XATONADA POPULAR.

   II CONCURS DE MESTRES XATONAIRES.

   II EXHIBICIÓ DE XATONAIRES INFANTILS.

 

INSCRIPCIÓ OBERTA:

 

-GRUP ALBINYANENC GASTRONÒMIC: 620 489 332

-AJUNTAMENT D’ALBINYANA: 977 68 78 18

 

PLACES LIMITADES!

 

   

 

  BASES:

 

1.    Poden participar totes les persones majors d’edat i els majors de 16 anys i menors de 18 amb permís dels pares o representants legals.

2. S’estableixen dues categories de participació:

 

            – Categoria Mestres: oberta a aquelles persones que han estat investides com a Mestres Xatonaires en qualsevol de les xatonades populars organitzades a les comarques xatonaires.

 

            – Categoria Debutants: La resta de persones afeccionades a fer xató.

 

3.    Els participants hauran de portar tots els ingredients i els estris per elaborar el XATÓ i fer la presentació del plat que creguin convenient.

 

4.    La salsa s’haurà de fer amb morter i entre les 9 i les 11 hores del matí del diumenge 8 de febrer de 2009 a l’esplanada de la Cooperativa Agrícola d’Albinyana.

 

5.    El nombre de racions a preparar és de quatre, que degustarà el jurat.

 

6.    Els participants tindran a disposició seva un foc per escalivar els ingredients i per fer-se l’esmorzar des de les 8 del matí.

 

7.    L’organització facilitarà la cassola on els concursants presentaran el XATÓ, un sobre, un full on posar les seves dades i un número d’inscripció. S’haurà d’entregar la  cassola amb el sobre tancat que contindrà les dades personals i el número d’inscripció.

 

8.    El premi per al/la guanyador/a en la categoria “Mestres” serà de 200 €   i pel guanyador/a de la categoria “Debutants” serà de 100 €. La resta de persones premiades en ambdues categories rebran obsequis cedits pels nostres patrocinadors. Hi haurà diplomes per a tots els participants al Concurs de Mestres Xatonaires i l’Exihibició de Xatonaires Infantils.

 

9.    Les decisions del jurat seran inapel.lables.

 

10.   Els assistentsi participants als qualsevol dels actes convocats donen permís explicit a l’organització i als mitjans de comunicació presents per utilitzar les imatges on surtin i les dels menors al seu càrrec, també presents, per sortir en les respectives publicacions i webs. La finalitat d’aquestes imatges serà exclusivament la d’informar i donar a conèixer la XATONADA POPULAR D’ALBINYANA.

 

11. Qualsevol aspecte no contemplat en les presents bases serà resol per l’organització, apilicant el seu millor criteri i les decisions preses seran inapel.lables.

 

12. La partciipació i assistència als actes de la XATONADA POPULAR D’ALBINYANA presuposa el coneixement de les presents bases i la seva total acceptació.

 

ORGANITZEN: Grup Albinyanenc Gastronòmic i Ajuntament d’Albinyana.

 

Us animem a fer la vostra pròpia recepta! Ben segur que estarà boníssima.

 

En tot cas, aquesta és la nostra proposta del XATÓ D’ALBINYANA.

 

  

PROPOSTA DE RECEPTA SEGONS EL G.A.G

 

 

 

INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES

 

 Salsa

150 g. d’ametlles

100 g. d’avellanes

4 nyores

1 pebrot de romesco

3 tomacons escalivats

½ ceba escalivada1 cabeça d’alls escalivats

1 all cru

1 llesca de pa fregit

1 bitxo (facultatiu)

Al gust de Sal, Oli D.O.P. Siurana, Vinagre i Vi ranci a parts iguals (cadascú pot variar la proporció al seu gust)

 

 NOTA: Per al XATÓ infantil farem servir només vinagre.

 

 

Plat

1 escarola

100 g. de bacallà sec remullat

75 g. de tonyina seca remullada

 

8 filets d’anxova

 

Olives arbequines, al vostre gust  

 

Barregeu la salsa amb la resta d’ingredients unes hores abans de degustar el plat i decoreu-lo amb creativitat.

 

El plat del xató es pot acompanyar de pisos de truites amb diferent farciment, recomanem barrejar colors i gustos ben

Anuncis

Una resposta to “II XATONADA POPULAR D’ALBINYANA”

  1. Ha sigut una bona xatonada. una bona participaciò .
    ¡ Felicitats als guanyadors i organitzadors!.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: