II XATONADA POPULAR D’ALBINYANA
El diumenge 8 de febrer celebrarem la II Xatonada Popular d’Albinyana, amb un concurs per mestres xatonaires i un d’iniciació.
També hi haurà l’exhibició de xatonaires infantils i la degustació de xató.
Aquí hi trobareu la informació completa:
BASES i CALENDARI
II XATONADA POPULAR
II CONCURS DE MESTRES XATONAIRES
II EXHIBICIÓ DE XATONAIRES INFANTILS
CALENDARI
II CURS APRÈN A FER XATÓ!
LA DATA, L’HORARI I EL LLOC SÓN ELS SEGÜENTS:
DIMECRES 4 DE FEBRER A LES 17.30 AL CEIP JOAN PERUCHO.
OBERT A NENS, JOVES I ADULTS (Inscripció oberta fins el dia 2 de febrer).
II XATONADA POPULAR
DIUMENGE 8 DE FEBRER 2009. A LES 9 DEL MATÍ A L’ESPLANADA DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA.
II XATONADA POPULAR.
II CONCURS DE MESTRES XATONAIRES.
II EXHIBICIÓ DE XATONAIRES INFANTILS.
INSCRIPCIÓ OBERTA:
-GRUP ALBINYANENC GASTRONÒMIC: 620 489 332
-AJUNTAMENT D’ALBINYANA: 977 68 78 18
PLACES LIMITADES!
BASES:
1. Poden participar totes les persones majors d’edat i els majors de 16 anys i menors de 18 amb permís dels pares o representants legals.
2. S’estableixen dues categories de participació:
– Categoria Mestres: oberta a aquelles persones que han estat investides com a Mestres Xatonaires en qualsevol de les xatonades populars organitzades a les comarques xatonaires.
– Categoria Debutants: La resta de persones afeccionades a fer xató.
3. Els participants hauran de portar tots els ingredients i els estris per elaborar el XATÓ i fer la presentació del plat que creguin convenient.
4. La salsa s’haurà de fer amb morter i entre les 9 i les 11 hores del matí del diumenge 8 de febrer de 2009 a l’esplanada de la Cooperativa Agrícola d’Albinyana.
5. El nombre de racions a preparar és de quatre, que degustarà el jurat.
6. Els participants tindran a disposició seva un foc per escalivar els ingredients i per fer-se l’esmorzar des de les 8 del matí.
7. L’organització facilitarà la cassola on els concursants presentaran el XATÓ, un sobre, un full on posar les seves dades i un número d’inscripció. S’haurà d’entregar la cassola amb el sobre tancat que contindrà les dades personals i el número d’inscripció.
8. El premi per al/la guanyador/a en la categoria “Mestres” serà de 200 € i pel guanyador/a de la categoria “Debutants” serà de 100 €. La resta de persones premiades en ambdues categories rebran obsequis cedits pels nostres patrocinadors. Hi haurà diplomes per a tots els participants al Concurs de Mestres Xatonaires i l’Exihibició de Xatonaires Infantils.
9. Les decisions del jurat seran inapel.lables.
10. Els assistentsi participants als qualsevol dels actes convocats donen permís explicit a l’organització i als mitjans de comunicació presents per utilitzar les imatges on surtin i les dels menors al seu càrrec, també presents, per sortir en les respectives publicacions i webs. La finalitat d’aquestes imatges serà exclusivament la d’informar i donar a conèixer la XATONADA POPULAR D’ALBINYANA.
11. Qualsevol aspecte no contemplat en les presents bases serà resol per l’organització, apilicant el seu millor criteri i les decisions preses seran inapel.lables.
12. La partciipació i assistència als actes de la XATONADA POPULAR D’ALBINYANA presuposa el coneixement de les presents bases i la seva total acceptació.
ORGANITZEN: Grup Albinyanenc Gastronòmic i Ajuntament d’Albinyana.
Us animem a fer la vostra pròpia recepta! Ben segur que estarà boníssima.
En tot cas, aquesta és la nostra proposta del XATÓ D’ALBINYANA.
PROPOSTA DE RECEPTA SEGONS EL G.A.G
INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
Salsa
150 g. d’ametlles
100 g. d’avellanes
4 nyores
1 pebrot de romesco
3 tomacons escalivats
½ ceba escalivada1 cabeça d’alls escalivats
1 all cru
1 llesca de pa fregit
1 bitxo (facultatiu)
Al gust de Sal, Oli D.O.P. Siurana, Vinagre i Vi ranci a parts iguals (cadascú pot variar la proporció al seu gust)
NOTA: Per al XATÓ infantil farem servir només vinagre.
Plat
1 escarola
100 g. de bacallà sec remullat
75 g. de tonyina seca remullada
8 filets d’anxova
Olives arbequines, al vostre gust
Barregeu la salsa amb la resta d’ingredients unes hores abans de degustar el plat i decoreu-lo amb creativitat.
El plat del xató es pot acompanyar de pisos de truites amb diferent farciment, recomanem barrejar colors i gustos ben
Ha sigut una bona xatonada. una bona participaciò .
¡ Felicitats als guanyadors i organitzadors!.
josep - febrer 8, 2009 a les 6:07 pm |