Grup Albinyanenc Gastronòmic
galbinyanenc@gmail.com

Tot a punt per la II Xatonada Popular d’Albinyana.

 

 

Enguany celebrarem a la nostra vila la segona edició de la Xatonada Popular que desitgem esdevingui tot un referent en les trobades xatonaires de les comarques en que elaborem aquest plat.

 

Les activitats començaran el dimecres 4 de febrer a dos quarts de sis de la tarda amb el curs “aprèn a fer xató” que es durà a terme al CEIP Joan Perucho, amb la participació de més de 40 persones entre infants i adults.

 

Continuarem el diumenge 8 amb la celebració de la II xatonada popular, el II concurs de mestres xatonaires i la II exhibició de xatonaires infantils.

 

Pel que fa al concurs, la present edició comptarà amb la participació de 42 persones, 12 en la categoria de “mestres”, és a dir en la que participen les persones que han estat investides com a tals a les diferents xatonades populars celebrades arreu,  i 30 en la de “debutants”. Aquesta novetat s’ha introduït per a incentivar la competició i sana rivalitat entre els mestres i per donar més opció a les persones que s’inicien en la preparació del plat. La persona que guany en el concurs de debutants serà investida “mestre xatonaire”.

 

L’organització oferirà un premi de 200 euros per al “mestre de mestres” i 100 per qui guanyi en la categoria de debutants.  A més a més hi haurà premis per als finalistes cedits pels establiments col.laboradors: Restaurant Matías-Paco Azuaga, Restaurant Pau Benet, Restaurant El Portal, Restaurant Font de la Parellada, Restaurant Las Copas, Casa Rural l’Olivera, d’Albinyana i Casa Rural Cal Gener, de Les Peces.

 

El jurat estarà integrat per persones vinculades al món de la restauració, del xató i de la cultura de la nostra comarca. El presidirà Paco Azuaga, restaurador i president de l’Associació Gastronòmica Universitat del Xató de Catalunya i la resta d’integrants seran Jordina Camps, directora de l’escola de Turisme del Baix Penedès;  PepVinyes, director de RTV el Vendrell; Quim Nin, alcalde d’Albinyana; Eva Serramià, presidenta Associació Musical Pau Casals;  Xavier Nin, historiador;  Ramon Artigues, propietari de la pastisseria Jacqueline;  Salvador Rovira, pastisser i cap del grup de xatonaires “Montserratinus”, Antoni Canals, president de la Cooperativa Agricola i Caixa Rural d’Albinyana, Yolanda Casellas, presidenta de la Societat Recreativa i Cultural d’Albinyana i Ferran Barri, president del Grup Albinyanenc Gastronòmic (G.A.G.).

 

Totes les persones que vulguin conèixer aquest plat podran adquirir una ració per 5 euros amb una cassola commemorativa d’obsequi.

 

Esperem que el bon temps ens acompanyi com l’any passat i que tothom pugui gaudir d’una bona jornada. Hi sou totes i tots convidats!

 

 

 

 

Sense comentaris to “Tot a punt per la II Xatonada Popular d’Albinyana.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: