ÀNEC CONFITAT AL VI DE PORTO (Ferran Barri)
Ànec confitat al vi de Porto, perfumat amb aromes de vinagre de Pedro Ximenes
2 cuixes d’ànec en confit.
2 gots de vi de Porto negre
1 ceba
2 cullerades de mel
Vinagre de Pedro Ximenes
10-12 grans de raïm.
sal
pebre negre
Preparació
Tallarem la ceba en dauets petits i la posarem a coure a foc lent en una cassola amb una mica del greix del confit. Tirarem sal i pebre i deixarem que la ceba s’enroseixi. Afegirem la mel i ho deixem coure a foc lent. Afegirem 4 cullerades de vinagre de Pedro Ximenes i ho farem coure a foc fort. Quan gairebé estigui cuit, afegirem el vi de Porto i continuem a foc fort, fins que la salsa es redueixi.
Pelarem els grans de raïm, els hi treurem el pinyol i els posarem a la cassola. Afegirem les cuixetes d’ànec i farem que s’acabi de coure tot plegat.
Servirem i a menjar!
Deixa un comentari