Grup Albinyanenc Gastronòmic
galbinyanenc@gmail.com

CUIXA DE XAI FARCIDA (Ferran Barri)

 

1 cuixa de xai de 2 kg

1 ceba

15 cebetes

200 g. de bolets de temporada

1 grapat d’espàrrecs de marge.

2 tomàquets

4 grans d’all

1 porro

1 pastanaga

sal

pebre

oli d’oliva

1 cullerada de mantega

Whiskey de Tennessee o bourbon.

Per al farciment

150 g de fetge d’ànec

8 prunes

75 g de pinyons

Preparació

Desosarem la cuixa de xai, li posarem sal i pebre i la farcirem amb el fetge d’ànec, les prunes i els pinyons. La lligarem amb un cordill de cuinar, la unterem amb una mica d’oli, la regarem generosament amb Whiskey de Tennessee i la flambejarem.

Posarem la cuixa al forn a 180º, uns 20 minuts fins que s’enrosseixi. Després hi afegirem el porro, la ceba, la pastanaga i els alls. Hi afegirem un got i mig d’aigua. Taparem la plata amb paper d’alumini i ho deixeu al forn a 180º, una hora aproximadament. Retirarem el paper d’alumini i ho deixarem dins el forn uns 10 minuts més. La deixarem refredar i la tallarem en tallets fins.

La salsa del rostit la triturarem i la passarem pel colador xinès.

Saltejarem a la paella amb una mica de mantega les cebetes, els espàrrecs de marge i els bolets. Quan estiguin fets, els regarem amb Whiskey de Tennessee i els flambejarem.

Servirem uns talls de carn, un grapadet de cebetes, espàrrecs i bolets i salsejarem.

Sense comentaris to “CUIXA DE XAI FARCIDA (Ferran Barri)”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: