CUIXA DE XAI FARCIDA (Ferran Barri)
1 cuixa de xai de 2 kg
1 ceba
15 cebetes
200 g. de bolets de temporada
1 grapat d’espàrrecs de marge.
2 tomàquets
4 grans d’all
1 porro
1 pastanaga
sal
pebre
oli d’oliva
1 cullerada de mantega
Whiskey de Tennessee o bourbon.
Per al farciment
150 g de fetge d’ànec
8 prunes
75 g de pinyons
Preparació
Desosarem la cuixa de xai, li posarem sal i pebre i la farcirem amb el fetge d’ànec, les prunes i els pinyons. La lligarem amb un cordill de cuinar, la unterem amb una mica d’oli, la regarem generosament amb Whiskey de Tennessee i la flambejarem.
Posarem la cuixa al forn a 180º, uns 20 minuts fins que s’enrosseixi. Després hi afegirem el porro, la ceba, la pastanaga i els alls. Hi afegirem un got i mig d’aigua. Taparem la plata amb paper d’alumini i ho deixeu al forn a 180º, una hora aproximadament. Retirarem el paper d’alumini i ho deixarem dins el forn uns 10 minuts més. La deixarem refredar i la tallarem en tallets fins.
La salsa del rostit la triturarem i la passarem pel colador xinès.
Saltejarem a la paella amb una mica de mantega les cebetes, els espàrrecs de marge i els bolets. Quan estiguin fets, els regarem amb Whiskey de Tennessee i els flambejarem.
Servirem uns talls de carn, un grapadet de cebetes, espàrrecs i bolets i salsejarem.
Deixa un comentari