ÈXIT TOTAL A LA II XATONADA D’ALBINYANA
Un total de 50 participants, 13 en la categoria de mestres i 37 en la d’iniciació, ha fet que la xatonada d’Albinyana assolís el mateix nombre de participants que la del Vendrell de la setmana passada en el II Concurs de Mestres Xatonaires, organitzat pel Grup Albinyanenc Gastronòmic (G.A.G) a l’esplanada de la Cooperativa Agrícola de la nostra localitat.
La barreja de colors que lluien alguns dels participants, amb renom reconegut en el món del xató, donaven un toc de color i feien palesa la qualitat dels qui feien picar els seus morters aquest matí de diumenge. Així “els de la barretina”, els “montserratinus”, els “bufats” i els membres del G.A.G. animaven la jornada rivalitzant, de forma sana, per veure qui es proclamaria per primera vegada “mestre de mestres” a Albinyana.
Un dels actes més entranyables de la jornada ha estat l’Exhibició de Xatonaires infantils que ha aplegat una quarentena d’infants, la major part dels quals van participar dimecres passat en el curs “aprèn a fer xató” celebrat al CEIP Joan Perucho.
Un altre dels actes amb caliu ha estat la investidura com a Membre d’honor del G.A.G. de la guanyadora del concurs de l’any passat, la vendrellenca Maria Carme Fernández, a qui s’ha imposat el barret de cuinera de la nostra agrupació.
El nivell dels participants en la categoria d’iniciació ha estat, segons el jurat, molt elevat, tant pel que fa al gust com per les acurades presentacions que han fet els concursants. En aquesta categoria s’ha proclamat mestre xatonaire Mariano Mesa, de La Pobla de Montornès, que s’ha endut un premi en metàlic de 100 euros i la medalla de rigor.
Finalment, en la màxima categoria s’ha proclamat mestra de mestres la guanyadora del concurs de l’any passat i mestra xatonaire del Vendrell, Maria Carme Fernández, que a més a més de rebre la medalla que l’acredita com a tal, ha guanyat un premi de 200 euros.
Pel que fa als membres del G.A.G., val a dir que han assolit dos pòdiums, col.locant la Montserrat Mellado en tercera posició dels mestres i la Begoña García en la segona d’iniciació.
Durant tot el matí s’ha pogut degustar el Xató d’Albinyana, amb recepta pròpia que inclou vi ranci per compensar la potència dels vinagres de la terra.
Ferran Barri, president del G.A.G. ha volgut agrair a tots els participants i molt especialment als integrants dels grups “de la barretina”, “Montserratinus” i “Bufats” la seva participació, a tots els col.laboradors, a la vegada que amics, i tantmateix als establiments de restauració i cases rurals del municipi, que ens han permès dur a terme aquest acte festiu que ja és una de les xatonades de referència i amb més participació de les que es fan a les comarques del Gran Penedès.
Si, ha anat molt be. feia una mica de fresqueta, però s’ha suportat molt bé.
Miquel - febrer 8, 2009 a les 8:13 pm |
Efectivament, l’organizació fou extraordinaria. Una correcció, Mariano Mesa, el guanyador d’aquesta IIª Xatonada d’Albinyana, es de La Pobla de Montornés. No del Pla de Manlleu. Merçes.
Luis Miguel Marco - febrer 9, 2009 a les 6:08 pm |
Apreciat Luis Miguel ja he corregit l’error i hem penjat algunes fotos, en breu en penjaré més que m’han de passar.
Una abraçada, Ferran
grupalbinyanencgastronomic - febrer 10, 2009 a les 10:39 pm |