Grup Albinyanenc Gastronòmic
galbinyanenc@gmail.com

Presentats els CORS D’ALBINYANA, de CONFITURA DE ROMESCO

Avui dimarts 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, el Grup Albinyanenc Gastronòmic ha presentat a la Cooperativa Agrícola d’Albinyana, un innovador postre, els CORS D’ALBINYANA, elaborats amb CONFITURA DE ROMESCO, una variant dolça de la tradicional salsa originària de les nostres contrades, confeccionada amb tots els ingredients propis del romesco, però treballant-los en dolç abans de la seva elaboració.

 

A l’acte han assistit el bon amic Paco Azuaga i una gran part dels membres del nostre grup, en total més d’una vintena de persones.

 

He de confesar que fa mesos que volia fer una variant dolça del romesco i les festes nadalenques eren propícies per presentar un torró de romesco, la qual cosa potser farem el proper Nadal, però aquesta variant encara estava en la fase d’experimentació i no em vaig voler precipitar.

 

Arribat Sant Jordi, ja tenia a punt aquest romesco endolcit, la confitura de romesco, per la qual cosa vàrem decidir fer un homenatge al patró de Catalunya i també al nostre poble, que precisament té un cor a l’escut. Per tant no hi havia cap dubte de la forma que tindria aquest nou postre i quan l’haviem de presentar.

 

El cor està elaborat en pasta de full, feta per la Montserrat Mellado, la qual serveix de base a la confitura de romesco.

 

Els assitents han coincidit amb en Paco Azuaga que ha manifestat que “en un primer moment apreciem la dolçor del que estem menjant i quan ens ho hem empassat el gust i la sensació que ens queda en boca és clarament d’haver menjat romesco”.

 

Els integrants del GAG seguirem gaudint d’aquestes noves postres en les nostres trobades, però ens agradaria que poguessin acabar formant part de les cartes dels establiments de restauració o veure-les als aparadors de les dolceries de la comarca, per la qual cosa posem la recepta de la CONFITURA DE ROMESCO a disposició de tothom que ens la demani.

 

Una vegada més, volem agrair a la Cooperativa Agrícola d’Albinyana que ens hagi cedit les seves instal.lacions i haver-nos convidat al cava que vàrem degustar i que fa un excel.lent maridadtge amb les postres presentades.

 

 

 

 

 

 

 

Sense comentaris to “Presentats els CORS D’ALBINYANA, de CONFITURA DE ROMESCO”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: